Pobuda zagovorniku

Zagovornik obravnava vaše pobude oz. pritožbe s primeri domnevne diskriminacije.

Izdaja pravno neobvezujoča mnenja o tem, ali ste v določeni situaciji diskriminirani (neenako obravnavani zaradi osebnih okoliščin). Hkrati v mnenju priporoči kršitelju , kako odpraviti kršitev, njene razloge in njene posledice.

Postopek pred Zagovornikom je brezplačen ter zaupen.

Prijava na e-poštno listo

Če želite prejemati novosti preko elektronske pošte vnesite svoje podatke v spodnjo formo.

Ali ste že imeli težave z diskriminacijo?

 

Svetovanje za preprečevanje diskriminacije

Informacije za podjetja, delodajalce, ponudnike storitev, organe oblasti

Zakonodaja predpisi in priporočila


Spletno stran je sofinancirala Evropska komisija.

Novica

27.10.2016 12:55

Novi zagovornik načela enakosti


Dne 25. 10.2016 je Državni zbor za novega zagovornika načela enakosti imenoval Miho Lobnika. Na podlagi drugega odstavka 47. člena Zakona o varstvu pred diskriminacijo je s tem nastal nov samostojen organ za preprečevanje in odpravljanje diskriminacije v Sloveniji.

 

Dosedanji zagovornik načela enakosti, ki je deloval v okviru Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je s tem prenehal delovati.

 

Novi zagovornik prevzema vse nedokončane zadeve in arhiv zagovornika načela enakosti, hkrati pa bo začasno še naprej uporabljal komunikacijske poti dosedanjega zagovornika in še naprej deloval na istem naslovu.

 

Ob začetku nastopa opravljanja funkcije novega zagovornika načela enakosti pobudnice in pobudnike ter vse zainteresirane vljudno prosimo za razumevanje in lep pozdrav!